“Не виходити з дому, всі вікна закрити”:рятувальники України щ0йно всіх п0передили про nебезпеку в повітрі..Стихійне явище

Допомога, життя, поради, цікаво

Стихія прийшла з Росіїсьогодні, 10:33

Пилова буря розбушувалася в Україні, на вулицю краще не виходити: "В атмосфері спостерігається..."

Україну накрила пилова буря

Як передає Politeka.net, новини про погіршення погодних умов почали надходити на початку тижня з Полтавщини, пізніше пилом затягнуло Чернігівщину та Київ.

В Якимівському районі пронеслася пилова буря, — ВІДЕО - Телеканал TV5

У ДСНС кажуть, що причиною такого явища стало видування в південних районах РФ значної кількості грунту і переміщення повітряних мас на територію України.

Завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух у коментарі “Укрінформу” заявила, що буря закінчиться після вихідних, оскільки майже по всій території України очікуються опади.

Варто відзначити, що під час пилової бурі рятувальники не радять виходити з дому: всі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні.

Якщо ви опинилися на вулиці, то триматися якомога далі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев.

У разі сильного вітру сховатися в найближчому будинку або природному укритті.Також варто уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч з ними автотранспорт.

джерело

Залишити відповідь