Нова Mутація!СВІТ АТАКУЄ БІЛЬШ ЗАРАЗNИЙ ШТАМ КОР0НАVІРУСУ ЕПСІЛОН: ЧИМ НЕbЕЗПЕЧНИЙ І ЯК ЗАХИСТИТИСЯ

життя, світ, цікаво

Світ атакує більш заразний штам коронавірусу Епсілон: чим небезпечний і як захиститися Слідом за Дельта-штамом світ атакує новий, ще більш заразний варіант коронавірусу – Епсілон.

За словами науковців, він може майже повністю нейтралізувати ефективність наявних вакцин. Кількість інфікованих в США стрімко зростає, і вже дуже скоро новий штам з’явиться в Європі. OBOZREVATEL з’ясував, чим небезпечна нова мутація. Що кажуть про Епсілон? Науковці з Вашингтонського університету з’ясували, що новий штам має три мутації білка-шипа.

Епсілон: чим небезпечний новий штам коронавірусу, виявлений у США

Їх коронавірус використовує для проникнення й зараження клітин людини. Але річ у тому, що такі мутації можуть бути стійкими до антитіл, які виробляються в організмі вакцинами Pfizer і Moderna. Ефективність поточних щеплень може бути знижена на 50-70% порівняно зі штамом, який вперше був виявлений у травні 2020 року. Крім того, експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я підкреслюють, що каліфорнійський штам не тільки не сприйнятливий до антитіл, але й відрізняється підвищеною заразністю. Кількість хворих зростає Приблизно 97% випадків зараження Епсілоном поки зареєстровані в США, причому більш ніж половина – в Каліфорнії (звідси й назва). Проте кількість інфікованих наразі стрімко зростає, і, найімовірніше, вже дуже скоро новий штам з’явиться і в Європі. Так, наприклад, вважають в уряді Франції. Влада побоюється, що вже наступного тижня добовий приріст нових випадків COVID-19 може досягти 15-20 тисяч випадків. Робити щеплення все одно потрібно Кандидатка медичних наук Валентина Макаренко в коментарі OBOZREVATEL зазначила, що смертність новий штам не підвищує, тому побоюватися поки що не варто. “Новий штам буде висококонтагіозним (більш заразним. – Ред.), але при цьому не викликатиме ускладнень. Можливо, вакцина не захистить, але вона дасть можливість уникнути серйозних ускладнень. У випадку з Pfizer це близько 92%. Фактично, люди, які отримають щеплення, переноситимуть легше це захворювання”, – зазначила вона.
джерело

Залишити відповідь