Ні цента окупанту! Україна не збирається купувати газ у Росії. Вітренко запевняє.

життя, Політика, світ

А ще Україна прагне не імпортувати, а експортувати газ.https://www.youtube.com/embed/AV6s9NzywUU?feature=oembed

Україна в принципі не розглядає варіант із закупівлею російського газу. Відповідну заяву зробив глава правління компанії “Нафтогаз” Юрій Вітренко.

Про це APnews повідомляє з посиланням на інтерв’ю Вітренка для “Радіо Свобода”.

“Ми взагалі такий варіант не розглядаємо, ні з ким не ведемо розмову про це. Тут якраз у нас така дуже чітка позиція”, – заявив Вітренко.

Більш того, слідом за цим глава “Нафтогазу” зазначив, що метою України є експорт, а не імпорт газу. Для цього потрібно збільшити видобуток газу мінімум на 10 мільярдів кубів на рік, так як країна споживає 30 мільярдів кубів на рік при видобутку в 20 мільярдів.

“Нам потрібно перейти до того, що ми можемо експортувати газ. Що для цього потрібно зробити? Перше і найголовніше – це навіть не збільшити видобуток, а це зменшити неефективне споживання газу. Наприклад, один з найбільших і найбільш проблемних секторів, який споживає газ – це централізоване теплопостачання. Україна має можливості переходити в централізованому теплопостачанні з газу як з джерела енергії, наприклад, на біомасу або біогаз відповідно”, – заявив Вітренко.

Відзначимо, що “Нафтогаз” в даний момент є збитковим підприємством. Що не завадило правлінню національної компанії за підсумками 2020-го (збиткового) року отримати 610 мільйонів винагороди. Більш того, і в 2021-му році членам правління достроково виписали такі ж багатомільйонні премії.

джерело

Залишити відповідь