Білоруські офіцери заявили, що якщо “верхушка” відправить їх в Україну, вони піднімуть збрoю проти тих, хто віддав цей наказ

Без рубрики

Військовослужбовці білоруської армії нібито почали масово відмовлятися воювати проти українських Збройних сил, що відбивають російських окупантів. До того ж не лише рядові солдати, а й досвідчені офіцери.

Про це пише сайт Charter97.org, посилаючись на джерела. Наголошується, що білоруси вже порушили плани глави країни-агресора РФ Путіна, який розв’язав цю війну.

У матеріалі йдеться, що попри накази “згори”, війська республіки досі не беруть участь у сухопутних військових діях проти сусідньої країни. Більшість рядового складу частин білоруської армії, яких готували до відправлення в Україну й допомоги російським військам, налаштовані проти бойових дій.

“Офіцери доповідають до Генерального штабу ЗС РБ, що у разі переходу кордону їхнє життя буде у величезній небезпеці, тому що солдати піднімуть зброю проти них самих”, – пише портал.

Також там вказують на ймовірність того, що навіть у разі перетину українського кордону білоруські військові масово здаватимуться в полон ЗСУ.

Автори матеріалу наголошують, що кілька днів тому низка невеликих підрозділів армії Республіки Білорусь уже перетнули кордон із Україною. Вони розміщувалися біля села Михайло-Коцюбинське на Чернігівщині. Звідти білоруси повернулися назад, відмовившись брати участь у бойових діях.

Разом із тим Білорусь втрутилася у розпочату Росією війну проти нашої держави. Днями авіація збройних сил республіки, як і російські окупанти, завдавала ударів по мирних українських містах, а фактично – об’єктах цивільної інфраструктури й населенню. За даними Головного управління розвідки Міноборони України, пособники загарбників здійснювали вильоти з аеродрому “Ліда”, розташованого в Гроденській області РБ. Українське ГУР опублікувало список особового складу бригади білоруської авіації.

Водночас видання CNN із посиланням на дані високопоставленого представника Міноборони США пише, нібито Росія може відправити в Україну ще до тисячі найманців. Причиною називають те, що РФ провалила розпочату проти нашої країни війну, на десятий день вторгнення її окупаційні війська втратили наступальні позиції, а солдати – бойовий дух.

джерело

Залишити відповідь