Ситуація жаhлива!Захоплення українського літака,щ0йно в МЗС перервали мовчання про НП в аеропорту: “Були озброєnі…”

життя, Політика

“Фактично вкрали”

Захоплення українського літака, в МЗС перервали мовчання про НП в аеропорту: "Були озброєні..."

Евакуація українців із захопленого “Талібаном” Афганістану не обійшлася без екстрених ситуацій

У МЗС вперше озвучили деталі. Про захоплення українського літака розповів заступник Міністра закордонних справ Євген Єнін, передає “Громадське радіо”.

Так, за тиждень Україна змогла організувати три перельоти (останній літак прибув в країну з Кабула пізно ввечері 23 серпня з 79 громадянами України на борту). При цьому, за словами Єніна, один з літаків “у нас фактично вкрали”.

“Минулої неділі наш літак захопили інші люди. Вони були озброєні, в тому числі вогнепальною зброєю. У вівторок (17 серпня, – ред.) у нас фактично вкрали літак – він вилетів до Ірану з невідомою групою пасажирів на борту замість того, щоб вивезти українців. Наші наступні три спроби з евакуації громадян теж не були успішними, оскільки нашим пасажирам не вдавалося потрапити на територію аеропорту”, – поділився інформацією заступник міністра

Єнін додав, що вся українська дипломатична служба на минулому тижні працювала в режимі “краш-тесту”.

Відзначимо, за даними МЗС, на сьогоднішній день в Афганістані залишилося не більше 50 українців, які очікують евакуації.

ДОПОВНЕНО: в МЗС України спростували інформацію про “захоплений” в Кабулі український літак.

“Захоплених українських літаків в Кабулі або де-небудь немає. Інформація про “захоплений літак”, не відповідає дійсності”, – повідомив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

джерело

Залишити відповідь