Ш0куюча заява!Захворюваність в Україні може досягати 20 тисяч осіб на день, – Сергій Кравченко

Без рубрики

Лікар-епідеміолог Сергій Кравченко дав прогноз щодо того, до якого рівня може вирости в Україні захворюваність коронавірусом і до яких наслідків це може призвести.

Свою думку експерт висловив у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Захворюваність в Україні може досягати 20 тисяч осіб на день, а я думаю, що вона навіть перевалить за цю цифру. Зараз рівень захворюваності – 16 тисяч, і він продовжує зростати. Насторожує рівень смертності – 471 випадок на добу. Тобто за один день Україна втрачає від коронавірусу стільки життів, скільки бійців вона втратила в Іловайській трагедії. Навесні ми від COVID-19 щодня втрачали по п’ятсот українців – не хотілося б, щоб це повторилося в осінньо-зимовий період. Але, схоже, все йде до цього», – каже медик.

Також він прокоментував включення Херсонської області в червону карантинну зону.

«Я не схвалюю поділ країни на карантинні зони – ми не знаємо його справжніх критеріїв. Хоча офіційні критерії відомі, але насправді все змінюється в ручному режимі, а нам розповідають про якусь колірну палітру. Але в Херсонській області епідеміологічна ситуація і справді далека від безнапасної», – зазначає Сергій Кравченко.

джерело

Залишити відповідь