Тaке баrатcтвo не снuлося нaвіть найжaдібнішuм укpаїнськuм nолітuкам: в Укрaїні знайшлu закpuтuй табіp poмів

життя, світ, цікаво

В Україні виявили прихований від чужих очей табір ромів, який став відомим на всю країну.

Про це повідомляє портал  From-ua . Зазвичай будинку ромів більше нагадують палаци. Дівчата виглядають, як принцеси, а чоловіки – як справжні барони.

У Підвиноградові, який знаходяться в 12 км від Румунії розкинувся табір ромів. Він небачено багатий і релігійний.

Щоб потрапити в Підвиноградів офіційно, необхідно бути хрещеним у місцевої баптистської церкви, тим більше це виключно ромська територія.

Жителі багатого будинку в Підвиноградові – 59-річний Юрій Фаркош. У нього 10 дітей, 44 онуків і 14 правнуків. Якщо зібрати всіх його родичів, всього вийде 100 чоловік. Вони всі разом живуть в селищі. Всупереч стереотипів, які ходять навколо ромів, серед них не прийнята «кочове романтика». Факош – це шановна персона в таборі.

«Знаєте, чужинців ми зараз сюди 100% не пускаємо. Тому що приїдуть, познімають на камеру або телефон, а потім пишуть всяке. Думаю, українці як би заздрять тому, що у ромів у Підвиноградові такі багаті будинки. Вони весь час запитують: «Звідки у них такі гроші?». В останні роки все більше «повноважень» у вирішенні актуальних питань в таборі бере на себе церква і місцеві пресвітери ».

Церковне могутність тут ніхто не заперечує. Перші громади євангельських християн-баптистів в Підвиноградові та сусідньому Королево з’явилися ще в кінці 70-их – початку 80-их минулого століття.

Найбільша гордість для ромів – їх дівчинки, які завжди ходять в найрозкішніших і дорогих сукнях. Однак коли вони виростають, їх доля стає тяжкою ношею.

«Дівку віддаємо заміж в 12, 13, 14 років. Як вам це пояснити? Не знаю. Так у нас прийнято. Дівчата не вибирають собі чоловіка. У нас такого немає, як у вас. Вирішують тато і мама. Збираються з батьками хлопця, і вирішують. Буває, що наш ром одружується з українкою, але це – рідкість », – каже Фаркош.

Весілля ромів мають багато спільного з українськими. Однак в віруючих сім’ях вони проходять без алкоголю.

джерело

Залишити відповідь