2 хвилини тому, чо рний день для РФ! Путі н пот ух – ВОНИ ВТР АТИЛИ ЇХ: стра шні деталі.Міси во почал ось!

Без рубрики

2 хвилини тому, чорний день для РФ! Путін потух – ВОНИ ВТРАТИЛИ ЇХ: страшні деталі.Місиво почалось!

Вирівн ювання лінії фронту неабияк напол охало Путіна, тож він традиц ійно не придумав нічого кращого, ніж рекордними втра тами спробувати зупинити сили ЗСУ, які мають потенціал для контрнаступальних дій у майбутньому. Так Нещод авно стало відомо, що сили окупантів розпочали активні дії біля Новоми хайлівки, після чого також помічені перес ування в районі Георгіївки на Донеччині. Про це повідомив військ овий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

https://youtube.com/watch?v=L1V3Prz5il0%3Ffeature%3Doembed

«Російські війська намагаються просуватися у бік Курахового, але зіткнулися із укріпленою ділянкою траси від Мар’їнки до Курахового, тому вони намагаються обійти його через Георгіївку та Красногорівку», — відзначив експерт про нові просування окупантів.

За його словами, ситуація не лише на цій ділянці, а й на інших гарячих точках поки що свідчить про те, що окупанти не готували масштабних наступальних операцій.

«Зараз вони готують точкові удари, російські війська планують їх здійснювати, доки українські сили не розпочнуть серйозних контрнаступів. Вони прагнуть відтіснити ЗСУ до Курахового та Карлівки», — підкреслив аналітик.

Також аналітик розповів, який напрямок російські окупаційні війська найімовірніше виберуть для наступу цього літа. Зараз для окупантів оптимальний варіант – це Східний фронт, тож, швидше за все, вони наступатимуть на території Донецької області.

«Все розписано у російській конституції: Луганська область, Донецька область, Запорізька та Херсонська – ось у такій послідовності вони намагатимуться щось планувати. Не кажу, що робити, а планувати, принаймні», – заявив Роман Світан.

Загалом, «м’ясні штурми» загарбників не доводяться успішними.

В районі Авдіївки Донецької області російські війська зменшили інтенсивність штурмових дій протягом останніх днів. Окупанти проводять перегрупування і активно здійснюють розвідувальну роботу на цій ділянці фронту.

Про це повідомив офіцер 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, Сергій Цехоцький, під час телемарафону.

За його словами, «м’ясні штурми» загарбників не мають успіху. Тим часом загарбники ведуть вогонь з артилерії, здійснюють скиди з дронів та застосовують дрони-камікадзе.

«Наразі збільшилась кількість літальних апаратів різного типу, в тому числі розвідувальних. Можемо зробити висновок, що противник перегруповується та здійснює розвідувальну діяльність», — розповів військовий.

За його словами, російська армія постійно поповнюється і модернізується. У системах радіоелектронної боротьби окупанти дуже добре забезпечені.

Тим часом на Мар’їнському напрямку кількість артилерійських обстрілів з боку армії РФ не зменшується, ворог активно застосовує комплекси автоматизованого вогню.

Цехоцький зазначає, що на цих напрямках беруть участь у бойових діях мобілізовані з першого армійського корпусу, військо постійно поповнюється. Крім того, є спецпризначенці-інструктори, які добре підготовлені та керують процесами наступів і штурмів.

Нагадаємо, командир батальйону безпілотників 3-ї ОШБр Вадим Мазевич повідомив, що окупанти змінили тактику на Авдіївському напрямку. На цій ділянці фронту з’явилися нові підрозділи російських військ, які використовують іншу тактику ведення бою.

«Порівняно з попередніми тижнями, кількість атак та спроб штурмів з боку ворога зменшилася на Авдіївському напрямку. Противник почав завдавати точкові удари з використанням техніки», – прокоментував ситуацію на фронті Вадим Мазевич.

Він пояснив, що раніше російські війська переважно атакували підрозділами піхоти, але останнім часом вони використовують багато безпілотних літальних апаратів різних типів.

«Загарбник, здається, зменшив натиск, але ми відчуваємо постійну розвідку та досади від боку ворога», – додав командир батальйону безпілотників.

Мазевич вказав, що причиною зменшення інтенсивності атак може бути перегрупування сил противника. Згідно з даними української розвідки, наразі у окупантів відбувається ротація, підтягуються резерви та укріплюють захоплені позиції.

За словами військового, у складі цих нових підрозділів є і свіжомобілізовані військові, і підготовлена та досвідчена піхота.

Залишити відповідь