Чеpгова маcована атака воpога! Летіло все, pакети з ТУ-95МС, “Кинджали”… Пoльща пiднімала в пoвітря винищувачі

Без рубрики

Приблизно о четвертій годині ранку 29 березня по всій Україні було оголошено повітряну тривогу через пуски Росією крилатих і балістичних ракет, а також “Шахедів”.

Ними ворог атакував енергооб’єкти та цивільну інфраструктуру в кількох регіонах: є руйнування, пошкодження і постраждалі.

Про небезпеку повідомили Повітряні сили ЗСУ та місцеві військові адміністрації, сповіщаючи й про роботу ППО. Прикметно, що вже вкотре під час масованої атаки РФ по нашій країні Польща піднімала в небо літаки.

Моніторингові канали уточнили, що у 04:15 російські крилаті ракети через Харківщину направилися до Полтавщини та Дніпра. Ворог запустив їх із літаків Ту-95МС. Також на цей час окупанти здійснювали пуски ударних БПЛА.

Близько 04:50 повідомлялося про зліт у Росії трьох МіГ-31К із аеродрому “Саваслейка”, а згодом і про пуск цими літаками балістичних ракет “Кинджал”. Загроза ударів існувала для Львівщини, де, окрім цих ракет, літали “Шахеди”.

У Полтавській і Дніпропетровській областях сповіщали про вибухи. Також близько 05:00 гучно було на межі Житомирщини з Київщиною. О 05:20 вибух пролунав на Хмельниччині, а через 10-15 хв – на Івано-Франківщині.

За повідомленнями в соцмережах, у Тетіївській громаді Київської області є пошкодження. Попередньо, обійшлося без жертв.

Росія запустила по Україні ракети з ТУ-95МС і "Кинджали", Польща піднімала в повітря винищувачі: всі подробиці

Наслідки атаки

В Укренерго повідомили, що під час цієї масованої комбінованої атаки країна-агресор РФ націлювалася на об’єкти енергетичної інфраструктури України, зафіксовано ураження.

Зокрема, зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центральному й західному регіонах.

На Дніпропетровщині застосували аварійні відключення, а на Харківщині – графіки погодинних відключень.

Росія запустила по Україні ракети з ТУ-95МС і "Кинджали", Польща піднімала в повітря винищувачі: всі подробиці“Цього разу ворог б’є по об’єктах у Дніпропетровській, Полтавській, Черкаській областях. Ціллю атаки дронами та ракетами були, зокрема, об’єкти генерації електроенергії”, – повідомив глава Міненергетики Герман Галущенко.

В Дніпропетровській ОВА сповістили про пошкодження кількох енергетичних об’єктів – у Дніпровському, Криворізькому та Кам’янському районах. На одному з них постраждав чоловік.

У Кам’янському ворог потрощив дачний кооператив. Поранень зазнали п’ятеро осіб, серед них – 5-річна дівчинка. Зруйновані три дачні будинки, ще чотири – пошкоджені, як і автомобілі.

У Вінницькій області зафіксовано влучання в приватний будинок: на щастя, люди живі.

Реакція Польщі

Польське Оперативне командування близько 05:00 в п’ятницю випустило попередження з таким текстом:

“Увага!

Польські та союзницькі літаки працюють у повітряному просторі Польщі, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни.

Спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з нанесенням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України.

Розпочато всі необхідні процедури для ґарантування безпеки повітряного простору Польщі. ОК постійно моніторить ситуацію”.

Джерело

Залишити відповідь