Українці в сльоза х…П0мер українс ький актор Сергій Гладков – зірка гумористичної передачі “Каламбур”

Без рубрики

У 60 років обірвалося життя українського актора Сергія Гладкова, який найбільше запам’ятався шанувальникам за роллю чоловіка з вусами у гумористичному шоу “Каламбур”. Причина смерті наразі залишається невідомою.

Трагічну звістку підтвердив актор, учасник комік-трупи “Маски” Вадим Набоков. “Пішов Сергій… Сергій Гладков”, – йдеться у публікації чоловіка у Facebook. Тим часом у Telegram-каналі “Думская” повідомили, що останні роки свого життя знаменитість хворів. Він помер в Одесі, там і відбудеться прощання із ним.

Фото: facebook.com/vadym.nabokov

Гладков мало з’являвся у публічному просторі останнім часом, а також перестав зніматися. Останні роки свого життя він присвятив не акторству, а закадровій роботі зі звуком та сценаріями.

У чоловіка залишилися дружина та двоє дітей.

Яким було життя Сергія Гладкова

Актор народився у Харкові, однак на навчання він подався до Одеси, де закінчив Одеський політехнічний інститут, факультет машинобудування та робототехніки. Ще під час студентських років почав створювати перші клоунські проекти. Згодом закінчив курси режисури і пантоміми. Спробував себе у ролі режисера-постановника студентських вистав.

В 1985 році створив першу клоунську групу “Пантофон” – прообраз майбутніх проектів “Магазин Фу” і “Село дурнів”. Створення клоун-групи “Магазин Фу” відбулося в 1987 році. У складі цієї групи він став лауреатом численних фестивалів. З 1989 року колектив професійно працював у одеській державній філармонії, а також вдало співпрацював з комік-трупою “Маски”.

Сергій ГладковФото: t.me/OdessaDumskayaNet

У 1996 році “Магазин Фу” об’єдналася з комедійним дуетом “Солодке життя” (у складі Юрій Стицковскій і Олексій Агопьян) і створила новий колектив “Каламбур”, телепрограми якого з великим успіхом транслювалися на різних каналах телебачення. Гумористичне шоу було настільки популярним, що його показували на 5 українських каналах та 6 російських.

Сергій Гладков є творцем образу чоловіка з вусами в “Село дурнів”, а також низки інших яскравих і змістовних образів в рубриках. У рубриці “Бар Каламбур” він грав Невдаху, в “Залізному капуті” – Дранкеля, в “Крутому піке” – диспетчера і місіс Бурпл. Крім того, Гладков виступав одним з авторів сценарію “Село дурнів” і різних рубрик “Каламбуру”.

Сергій Гладков не боявся перевтілюватися у різні роліФото: t.me/OdessaDumskayaNet

З 1996-го року чоловік брав активну участь у гумористичних проектах “Каламбур”, “Комедійний квартет”, “Комедійний коктейль” і у сіткомі “Дружна сімейка” у якості звукорежисера. Починаючи з 2003 року, створив близько 60 серій короткометражних мультиплікаційних фільмів “S.O.S.” (як продюсер, сценарист і звукорежисер). В проект він переніс добре знайомих глядачеві персонажів чоловіка з вусами і Морячка-дурника. З тих пір також почав працювати звукорежисером над створенням багатьох інших фільмів і серіалів.

Історія “Каламбуру”

Розважально-гумористична телепередача була створена в Україні і, окрім українських каналів, виходила на російському телеканалі ОРТ та РТР з 1996 по 2001 роки. Пік популярності передачі припав на кінець 1990-х та початок 2000-х.

“Каламбур” було створено у 1996 році після злиття комік-тріо “Магазин Фу” та дуету “Солодке життя”. Програма налічує понад 150 серій, у деяких містяться змонтовані раніше випуски. Зйомки проходили на базі телекомпанії “Приват ТБ” у Харкові (1 сезон), а також в Одесі (2-7 сезони).

Фото: wikipedia

1996 року, коли зйомки програми було закінчено, права на гумористичне телешоу були продані ОРТ. Програма була прийнята, але з умовою змінити назву і ведучого. Новою назвою стала “Каламбур” від назви стилістичного прийому в гуморі. На ОРТ шоу транслювалося до літа 2000-го року, після чого його якийсь час показували на РТР. В 2001-му році було прийнято рішення про закриття проекту.

Залишити відповідь