Що стал0ся?Наталію Гуменюк зі скандалом звільнили з посади речниці Сил оборони півдня

Без рубрики

Наталію Гуменюк звільнили з посади речниці Сил оборони Півдня. До цього медійники України звертались з відповідним проханням.

Наталія Гуменюк обіймала посаду речниці Сил оборони Півдня, однак 19 квітня стало відомо про її звільнення. Відповідне рішення ухвалив Генеральний штаб ЗСУ.

Наразі шукають заміну

Генштаб Збройних Сил України провів ротаційні заходи щодо начальника Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.

Зокрема, прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024,
– мовиться в повідомленні.

Там також зазначили, що станом на зараз шукають фахівця, який стане новим “голосом” Сил оборони Півдня.

Центр стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня працюватиме у штатному режимі.

Цього рішення вимагали медійники

  • Українські та іноземні представники медіа 17 квітня публікували заяву, у якій вимагають усунення Наталії Гуменюк від посади очільниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України. Цю заяву підписали близько ста медійників та видань.

Причиною цього стали звинувачення у бік речниці щодо заборони висвітлювати воєнні злочини Росії в зоні її відповідальності. Зокрема, це стосується Херсонської області.Журналісти також звернулися з проханням надати їм доступ до районів Херсонської області та сусідніх районів. Вони стверджують, що ці райони були заблоковані Наталією Гуменюк протягом тривалого періоду, що призвело до значних інформаційних наслідків для України.

Залишити відповідь