Пом”янімо цього відважного красеня!хлопець Закрив собою групу побратимів: на фронті заги нув воїн 128-ї бригади ТрО “Гагарін”. Фото

Без рубрики
Закрив собою групу побратимів: на фронті загинув воїн 128-ї бригади ТрО “Гагарін”. Фото

У боях з російськими 0kупантами загинув український захисник Юрій на псевдо “Гагарін”. Герой України закрив собою групу побратимів.

Про це повідомив військовий ЗСУ, а у мирний час відомий журналіст Олександр Курбатов. “Загинув Гагарін, один з тих, хто прийшов добровольцем у перший день формування нашої бригади і батальйону”, – йдеться в повідомленні. obozrevatel.com

Зазначається, що своїм батькам захисник так і не сказав, що пішов в ТрО і що рік воював на нулі. Натомість він розповідав їм про далеке і вигідне відрядження – не хотів, щоб батьки хвилювалися.

Закрив собою групу побратимів: на фронті загинув воїн 128-ї бригади ТрО "Гагарін". Фото

“Це було з першого дня, коли ми познайомилися на пункті прийому добровольців в новостворену бригаду ТрО, і де я і вигадав йому цей позивний, коли дізнався, що Юрієм його назвали на честь першого космонавта. Таємницю військової служби берегли і його колеги з фірми, де він працював, хоча рік тому вони надіслали на цілу роту легке літнє взуття. Тепер мовчати про його вій*ну немає сенсу”, – додав Курбатов.

“Гагарін”, який мав типове російське прізвище, що не розголошується, бився за Україну, за права і свободи українців. Він тримав позиції під шаленими обстрілами окупантов, воював так, що став одним з беззаперечних лідерів підрозділу.

На останньому виході на бойове завдання “Гагарін” і двоє бійців зіткнулися у лісосмузі з групою загарбників, переодягнених в піксель ЗСУ. Ті не змогли сходу назвати свій підрозділ.

“Гагарін”, який говорив з кришталево невиліковним російським акцентом, запитав “руссkuе”? Ті, почувши настільки непідробну російську вимову, відповіли “так”. “Гагарін”, з тим самим р0сійським акцентом сказав, що він українець і відкрив вогонь. Іншого не залишалося – орків було значно більше. 0рків, врешті, вибили з тієї лісосмуги. “Гагаріна” знайшли з численними кульовими пораненнями, які не давали жодного шансу на порятунок. Він прийняв перший і смертельний удар на себе і ціною власного життя дав можливість відійти іншим”, – наголосив Курбатов.

Варто зазначити, що 128-ма окрема бригада територіальної оборони веде бої з російськими 0kупантами в Донецькій області.

Закрив собою групу побратимів: на фронті загинув воїн 128-ї бригади ТрО "Гагарін". Фото
Закрив собою групу побратимів: на фронті загинув воїн 128-ї бригади ТрО "Гагарін". Фото

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що у битві з противником смертельне поранення отримав уродженець Тернопільщини Богдан Яцишин. У серпні йому мало виповнитися 29 років, без батька залишилася маленька дочка.

Ще однієї болісної втрати зазнала Україна, коли загинув її воїн із Хмельниччини Максим Басистий. Свій останній бій захисник прийняв 5 липня під Бахмутом.

Залишити відповідь