Щoйно! ЗCУ проcунулись на фpонті на 2 кілoметри: що вiдомо і чому цей уcпіх вкpай вaжливий

Без рубрики

Окупанти намагаються відбити втрачені позиції.

Українські десантники просунулись на два кілометри в бік Луганщини.

Це перше таке успішне просування наших сил від початку року.

Бійці 95-ї бригади витіснили росіян з їхніх позицій під селищем Терни, що на межі двох областей, яке є стратегічно важливим, аби не дати оточити наші сили на Купʼянському та Лиманському напрямках.

Поліські крилаті піхотинці спалили там кілька десятків ворожих бронемашин, зокрема і танки Т-90.

Про це йдеться у репортажі спеціальної кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко, яка побувала на позиціях 95-ї бригади.

На лінії фронту тривають нещадні обстріли

“Ми їдемо на позиції до нашої 95-ї бригади.

Це селище Терни, основний наступ ворога саме там. Свого часу його звільняли під час контрнаступу на Харківщині. Тепер окупанти знову намагаються його оточити”, — каже Юлія Кирієнко.

Щойно знімальна група ТСН вийшла з машини, як почула над головою ворожі літаки.

“Складно бігати насправді в бронежилеті і касці, особливо коли по сусідньому селу стріляють. Це той самий випадок, коли розумієш, що дійсно воювати мають молоді.

Бо складно витримати на собі стільки кілограмів броні і це без зброї — це дійсно важко.

Щойно ми забігаємо до укриття, як на обрії розкриваються керовані авіабомби”, — зауважує кореспондентка ТСН.

ЗСУ просунулись на фронті на 2 кілометри
Окупанти працюють по позиціях, які нещодавно втратили. Звідти їх випалили бійці 95-ї бригади. Наші десантники просунулись аж на 2 кілометри вперед. Це перший такий успіх від початку року на фронті.

“Велась розвідка “мавіком”, виявляли, де сидять п*дари. Потім їх пришили — то скидами, то “мавіками”, то артилерією. Потім наші штурмовики заходили і зачищали”, — каже Іван, заступник командира роти.

З розповіді Івана ніби так просто було відбити ворожі позиції. Насправді бої за них тривали аж два тижні.

Окупанти намагались контратакувати. Не шкодували й техніки, навіть своїх танків Т-90. Тепер вони спалені. Загалом вдалось знищити до 10 одиниць ворожої техніки.

Нині головне — не підпустити ворожих штурмовиків знову до відбитих десантниками позицій. Бо по перехопленнях передали — окупанти спробують повернути втрачене. А тому українські захисники постійно відбивають атаки.

Снаряд з британської гармати летить в бік околиць села Терни. Це останній форпост на межі Донеччини і майже повністю окупованої Луганщини. І він стратегічно важливий — як для нас, так і для росіян.

А тому ворог готується відбивати позиції. Це розуміють десантники через засилля дронів в небі. Окупанти розвідують, наскільки міцно нам вдалось закріпитись.

Кожен наш постріл щоразу корегують артилеристи, аби ще чіткіше снаряд лягав по ворожій піхоті.

Їй треба не дати підняти голови з окопів, кажуть воїни. Бо село Терни, хоч і здається таким дрібним на карті, але є надважливим для великого угрупування наших сил між Купʼянськом і Лиманом.

Залишити відповідь