Потpiбен peзонанс!Прославмо її!Цього не можна дoпустити. Знaйомтесь – це гoлова Голocіївського суду Києва Нaталія Чеpедніченко, яка хоче…

Без рубрики

Центр Протидії Корупції

На фото – голова Голосіївського суду Києва Наталія Чередніченко, яка хоче у почесну відставку з довічними виплатами.

У грудні ВРП не встигла розглянути питання щодо її відставки, тому це рішення знову у порядку денному.

Хто така Чередніченко і чому не варто відпускати її у почесну відставку?

 У лютому 2014 року суддя забрала водійські права у Вадима Мазура, який нібито у день поїздки Автомайдану в Межигір’я не зупинився на вимогу міліціонера. На суді Мазур заявив, що у той день перебував у Чернігівській області. А за кермом був його товариш, який дійсно був на акції протестів, але його ніхто не зупиняв.

Попри ці свідчення, суддя зазначила, що “пояснення Мазура щодо перебування в іншому місці не можуть бути обставиною, яка спростовує докази його винуватості”.

Додамо, що аналогічні дії судді Швиденко призвели до її звільнення.

🚫 А ще суддя Чередніченко ймовірно ухвалила рішення в умовах конфлікту інтересів. У 2008 році вона задовольнила позов Олександра Заліщука. Саме так звати рідного брата судді, з яким вона має у спільній власності житловий будинок.

Колеги з Фундація DEJURE пишуть, що суддя паралельно проходить кваліфікаційне оцінювання, але всіляко ігнорує запрошення на співбесіду, пояснюючи все “хворобою”.

Саме тому Чередніченко поспішає втекти у відставку, побоюючись звільнення.

Тому якщо ВРП таки задовольнить її прохання, суддя Майдану довічно отримуватиме солідні виплати за рахунок платників податків.

На зображенні може бути: 1 особа та текст

Tags:

Залишити відповідь