Щойно! Яpош з передової: Це найкpаща новина за оcтанні місяці! Дай Боже, щoб все вдaлося…

Без рубрики

Подаємо мовою оригіналу:

Дмитро Ярош

Найкраща новина за останні місяці!

Дай Бог, щоб нашим партнерам все вдалося!

І тоді пацакам буде непереливки.

 “Наразі ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 мм, і 3 мільйони снарядів калібру 122 мм, які ми зможемо переправити в Україну за кілька тижнів, якщо знайдемо фінансування на це. Ми звернемося за цією допомогою до партнерів в США, Німеччині, Швеції тощо, – президент Чехії.”

Оновлено: Президент Чехії Петр Павел говорив про пів мільйона снарядів калібру 155 мм та ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм. Мабуть виникло непорозуміння.

***

Нагадаємо, Президент Чехії Петр Павел заявив, що Прага знайшла за кордоном 800 тисяч артилерійських боєприпасів, які може передати Україні. Йдеться про пів мільйона снарядів калібру 155 мм та ще 300 тисяч снарядів калібру 122 мм.

Про це Павел повідомив на полях Мюнхенської безпекової конференції 17 лютого. За його словами, Чехія могла б поставити боєприпаси за лічені тижні.

Однак для цього вона має заручитися швидким фінансуванням від США, Німеччини, Швеції та інших парнтерів.

“Ми знайшли півмільйона снарядів калібру 155 міліметрів і ще 300 тисяч снарядів калібру 122 міліметри, які ми зможемо переправити (в Україну. – Ред.), – сказав Петр Павел.

Чехія знайшла майже мільйон боєприпасів для ЗСУ: Павел розказав, за яких умов їх могла б отримати Україна

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко зазначив, що, якби “знайдені” Чехією боєприпаси були передані хоча б на два місяці раніше, “багато чого йшло б за зовсім іншим сценарієм розвитку подій”.

“500 тисяч 155-мм та 300 тисяч 122-мм снарядів це вам не “завалялося”. …Для розуміння обсягу – 800 тисяч пострілів це 160 днів при середньодобовому настрілі 5 тисяч. Тобто майже півроку стабільної стрілянини в такому темпі . Дуже хотілося б, щоб ця заява від слів якнайшвидше матеріалізувалася у справі”, – пояснив він.

Залишити відповідь