Укpаїнські пpізвища, яким бiльше тиcячі pоків: перевіpте cвоє у cписку

Без рубрики

Ці прізвища походять від стародавніх племен.

Українські прізвища можуть багато розповісти про свого носія. Зокрема, навіть про риси характеру чи походження його предків.

Серед великого різномаїття українських прізвищ є й такі, яким вже понад тисячу років.

Професор, доктор географічних наук, академік Національної академії наук вищої освіти Петро Масляк на своєму YouTube-каналі розповів історію їх походження, передає видання «Телеграф».

За його словами, у VIII столітті нашої ери, коли на території України проживало слов’янське міжплемінне об’єднання антів, нашою землею проходив син саудівського халіфа Маслямак. Його мати була наложницею з єгипетських фараонів. Так і виникли прізвища — Масляк, Маслак, Маслюк, Маслік, Маслук, Маслек.

Також професор розповів про походження прізвища Паталах. Він пояснив, що арабською мовою це “Фахталах”. “Фахт” – це перемога арабською мовою, Аллах – Бог.

Також Масляк додав, що українські прізвища із закінченням “ахно” або “но”: Дахно, Махно, Тахно, Сахно можна віднести до списку найдавніших.

“Береться “ахно” і до нього без винятку додаються приголосні. Ні в кого з народів нічого такого немає”, — підкреслив професор.

Залишити відповідь