По всій області вже оrолoшeно траyр… Велuка трагеgія в Великодній четвер – одразу l6 молоgих хлопців. Деталі траrедії 

Без рубрики

У Чернівцях попрощаються із 16 військовослужбовцями, які загинули під час авіанальоту 22 березня 2022 року на Київщині.

Про це повідомили у пресслужбі Чернівецької міської ради.

Прощання розпочнеться об 11:00 на Центральному Садгірському кладовищі (вулиця Налепки).

Ця жахлива біда обʼєднала близько 20 родин з різних куточків України – Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської , Тернопільської,
Львівської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Полтавської та Донецької областей.

“Бомби, які скинули 11.03.2022 у Людвинівці/Варівську Вишгородського району Київщини забрали життя одразу 20-ти наших Захисників. Їх рідні довго мали надію, отримавши сповіщення, що “зник безвісти”, сподіваючись що може в полоні… Два роки експертиз. Декому довелось пережити не один, а два і навіть три похорони, бо ідентифіковані частини тіл полеглих не були обʼєднані, їх видавали на захоронення по мірі надходження результатів заключних експертиз ДНК…. Це жахливе випробування для рідних”, – повідомила адвокатка родин загиблих Тетяна Садовська.

За її словами, у Чернівцях поховають 16 військовослужбовців. Ще трьох не ідентифіковано і вони досі вважаються зниклими безвісти.

В Україні таке відбудеться вперше.

На братській могилі встановлять символічне писанкове дерево.

“До вшанування полеглих може долучитися кожен, для цього можна принести розписану писанку з прикріпленою стрічкою, щоб мати можливість почепити її на гілку символічного писанкового дерева”, – додали у міськраді.

Вічна слава Героям!

Залишити відповідь