Теpміново! Невідомі мoшки атакують киян. Тiло пуxне та сильно свеpбить

Без рубрики

Кияни почали масово скаржитися на мошок.

Мовляв, вони рояться в парках і біля водойм та боляче гризуть. Тіло після того свербить і пухне.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Лоскун. Жителі Києва розповіли, як покусали мошки

Поліна Кравченко розповідає, що після відпочинку на вулиці у неї з’явились червоні ранки, які печуть та сверблять.

Вона каже – її погризли чорні мошки. Постраждав також і 9-річний син Поліни.

“У нього на ранок розпухли губи, вуха, хоча там його не кусали. По всьому тілу почалася як кропивниця. Почалася задуха, йому почалося паморочитися в голові. Тож довелося негайно звернутися до лікаря”, – каже Поліна Кравченко.

Днями рій мошок напав і на Світлану Кісельгоф. Заїдали її прямо посеред столичного парку. Світлана розповідає: вона – переселенка із Херсона. Сюди переїхала у 22-ому. У рідному місті таких кусючок не бачила. Уперше їхньою жертвою стала минулоріч. Тоді спочатку відпочивала неподалік столиці на Десні.

За кілька днів – мошкара погризла знову, вже у Києві.

“Лікарка вважала, що у мене занесена якась інфекція. Ми здали аналізи, інфекції не виявили. Ми зрозуміли, що це суто алергічна реакція”, – каже жінка. Що відомо про мошків, які атакують киянПрезидентка Асоціації професіоналів довкілля Людмила Циганок пояснює: зазвичай така мошкара живе у регіонах, де багато лісів, водойм, вогко і тепло.

Зокрема, на Волині та у північних областях – як то Чернігівщина. Однак, клімат змінюється – комахи мігрують.”Мошка з’їдає мікроорганізми відмерлих решток, вона харчується також відмерлими рештками рослинності, вони згризають верхні шматочки епітелію. Таким чином вони виживають”, – каже Людмила Циганок.

Що кажуть медики про укуси комах.

Олександр Назаренко – головний лікар клініки імунології та алергології. Каже: до нього цьогоріч із такими ж симптомами, як у Поліни та Світлани – звертається дуже багато пацієнтів. “Алергія до комах часто пов’язана з токсичною дією слини цієї мошки. Це може бути у людей, коли є різні порушення обміну речовин або коли є алергічна реакція безпосередньо до комах”, – каже медик.

Лікар радить насамперед – приймати антигістамінні препарати і не розчесувати місця укусу. Стає гірше – спішіть до медиків. Бо можливі навіть летальні випадки”Якщо чиста алергічна реакція вона іде одразу через декілька хвилин. А якщо це уже приєднується інфекція, то це буде вже декілька днів – і тоді буде набряк, може бути нагноєння”, – каже Олександр Назаренко.

Екологи ж обнадіюють: скоро цих кусючих мошок стане менше. Птахи висидять потомство і почнуть на них активно полювати.

Джерело

Залишити відповідь