Хлопчик став донором кр0ві для сестри. Коли вони лежали поряд, лікарі почули питання, яке їм не забути нік оли

Без рубрики

6_result

Цю історію розповів світові лікар на ім’я Джим Кларк (Jim Clark). Його пацієнтка, п’ятирічна Ліззі терміново потребувала переливання крові. Лікарі розуміли, що найкращим донором для дівчинки буде її брат-близнючок. Не тільки тому, що у них одна група крові, а й тому, що він сам раніше переніс таке ж захворювання і повністю видужав. Його кров містила антитіла, які могли врятувати життя Ліззі. Коли лікар запитав хлопчика, чи той згоден поділитися своєю кров’ю з сестрою, той спочатку засумнівався. Тоді лікар пояснив, що це єдиний спосіб урятувати Ліззі, і хлопчик погодився. Але ні лікар, ні батьки на той момент не знали, що дитина не зовсім правильно зрозуміла, що від неї вимагається.

Лікарі зробили переливання крові. Двоє близнюків лежали поряд, і лікар із задоволенням зазначив, що на обличчя Ліззі повертається рум’янець. Коли процедура завершилася, хлопчик раптово дуже серйозно подивився на лікаря і поставив запитання, яке той ніколи не забуде.

Пізніше Джим Кларк написав на своїй сторінці у соціальній мережі:

«Сьогодні я оперував маленьку дівчинку. Їй була потрібна кров групи перша негативна. У нас її не було, але ми знали, що її брат-близнюк має таку ж групу крові. Я пояснив йому, що це питання життя та смерті. Хвилинку він сидів тихо, потім підвівся і попрощався з батьками. Я не надав цьому значення. Але коли ми закінчили, хлопчик раптом спитав: “І коли я помру?” Він гадав, що віддає життя за сестру. Слава Богу, вони обидва гаразд».

7_result

Віддаючи сестрі свою кров, хлопчик думав, що віддає своє життя. Але погодився, не сказавши жодного слова. Звісно, ​​лікарі одразу ж запевнили його, що він не помре.

Яка чудова історія! Ви коли востаннє говорили своїм братам і сестрам, як сильно ви їх любите?

Залишити відповідь