Ніжна, ароматна і з хрусткою скоринкою: рецепт запеченої картоплі з французькою гірчицею Така страва урізноманітнить ваше меню і не залишить вас байдужими.

поради, рецепти, цікаво

© pixabay.com
Ніжні ароматні скибочки картоплі з хрусткою пікантною скоринкою – це навіть звучить спокусливо. А вже скуштувавши саму страву, ви навряд чи залишитеся байдужими.

Читайте також:
Смачно, ситно і дешево: рецепт паштету з квасолі і горіхів

Пам’ятаєте “Джентльмени удачі”? Косий і його радісне “О, картопелька!”. Його спраглий погляд і нетерпіння. Саме так ми всі ставимося до картоплі, ніжно і лагідно обзиваючи картопелькою або пюрешкою.

Картоплі багато не буває, і ми готові їсти її в будь-якому вигляді: і нехитра картопля в кожушках, і французька картопля Дофіне, яка з нещодавно оселилася на наших кухнях, а також картопляні котлети, зрази, деруни. Тільки перерахування всіляких страв з картоплі займе чимало часу. Краще витратимо його на приготування нової страви – картоплі, запеченої з французькою гірчицею.

Інгредієнти:

• 1 кг картоплі;
• 2 зубки часнику;
• 2 столові ложки олії;
• 5 чайних ложок французької гірчиці;
• 2 чайні ложки сушеного орегано;
• чорний мелений перець;
• сіль.

Приготування:

Вибрати картоплини красивої правильної форми і приблизно однакового розміру, очистити їх, нарізати довгастими скибочками і відварити впродовж 3-5 хвилин.

Французьку гірчицю з’єднати з вичавленим часником, посолити, поперчити, додати орегано, влити олію і добре вимішати.

Охолоджену картоплю залити гірчичною заправкою, акуратно перемішати і залишити маринуватися на 30-45 хвилин. Підготовлену картоплю викласти в один шар на застелений пергаментом деко і запікати 35-40 хвилин за 200°С до утворення рум’яної скоринки.

джерело

Залишити відповідь