Плаче Україна!хлопець Кинувся pятувати побpатимів і загuнув сам: на Букoвині попpощалися із 33-pічним воїном Маkcимом Сaвіцьким… Фото

Без рубрики

На Буковині попрощалися із солдатом Максимом Савіцьким

Про це повідомляє Новодністровське радіо.

Захисник загинув внаслідок мінометного обстрілу на Запоріжжі.

“І знову наше серце крається від болю: загинув наш Герой-Захисник Максим Савіцький. Такий молодий, йому лише 33 роки. Він став на захист нашої країни у липні минулого року.

Його життя мало набирати ще обертів, а сьогодні без батька лишився 9-річний син, згорьована мати, друзі, побратими… – звернулась до громади і рідних загиблого міський голова Наталя Цимбалюк.

Попрощатися із батьком приїхав із Кельменеччини разом із дідусем та бабусею синочок Максим, якому вручили жовто-блакитний стяг… Віддав шану побратиму і лейтенант Євген Антоненко, командир інженерно-саперного взводу, у якому служив Максим Савіцький:

“Максим був дуже принципова порядна справедлива людина. Жодного разу він не поставив під сумнів свої слова і свої дії. Він був професіоналом своєї справи, який за півроку служби дуже зріс. Для мене Максим був справжнім побратимом на полі бою та в тилу. Він був важливим для нас, нам його не вистачатиме” – звернувся до присутніх на кладовищі молодий командир.

Також Євген розповів про обставини героїчної смерті солдата. Бліндаж потрапив під мінометний обстріл. По рації передали, що там під землею залишилось багато 300-тих. Максим одним із перших пішов на порятунок хлопців. Від прильоту другого снаряду по бліндажу загинуло іще 6-ро військовослужбовців, які рятували побратимів, у тому числі Максим.

Останній земний прихисток полеглий Герой знайшов на Новодністровському міському кладовищі.

Солдат Максим Миколайович САВІЦЬКИЙ (30.11.1990 р.н.) призваний на військову службу 29.07.2023 p. 2-м відділом Дністровського РТЦК та СП, сапер 2 інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу в.ч. А4949. Загинув 5 лютого біля н.п. П’ятихатки Запорізької області.

Джерело

Залишити відповідь